Trump nu-și poate plăti datoriile, spun avocații săi 

39 0

Avocații lui Donald Trump au declarat că găsirea unei cauțiuni pentru a acoperi sentința de 464 de milioane de dolari  în cazul său de fraudă din New York este o „imposibilitate practică”.

Un judecător a dispus în februarie ca Donald Trump să plătească această penalitate pentru că a umflat în mod fals valoarea activelor sale. Trump s-a oferit să depună o cauțiune mai mică, de 100 de milioane de dolari, în timp ce face apel, dar această cerere a fost respinsă.

Într-un document depus luni, avocații săi au declarat că au abordat 30 de companii pentru a susține cauțiunea, fără succes.

„Valoarea hotărârii, cu dobânzi, depășește 464 de milioane de dolari, iar foarte puține companii de cauțiuni vor lua în considerare o cauțiune care să se apropie de această magnitudine”, au scris avocații săi în dosarul de aproape 5.000 de pagini.

Aceștia au cer unui judecător să suspende sentința în timp ce Donald Trump face apel împotriva deciziei.

„Imposibilitatea practică de a obține o cauțiune interferează cu dreptul inculpaților de a face apel”, au spus avocații săi.

Cei doi fii mai mari ai lui Trump trebuie să plătească, de asemenea, milioane de dolari în acest caz.

Pe lângă faptul că a dispus ca Donald Trump să plătească penalități, judecătorul Arthur Engoron din New York i-a interzis să conducă orice afacere în acest stat timp de trei ani, după ce a constatat că fostul președinte a umflat în mod fals activele pentru a obține împrumuturi mai bune.

Luna trecută, un judecător a suspendat interdicția de afaceri a lui Trump, dar a respins oferta acestuia de a oferi o cauțiune mai mică pentru a acoperi amenda.

În ultimul dosar, avocații fostului președinte au inclus o declarație sub jurământ a unui președinte al unei firme de asigurări private, care a declarat că „pur și simplu, o cauțiune de această mărime este rar, dacă nu chiar niciodată, întâlnită”.

„În circumstanțele neobișnuite în care este emisă o obligațiune de această mărime, aceasta este oferită celor mai mari companii publice din lume, nu persoanelor fizice sau întreprinderilor private”, au mai spus avocații.

Echipa lui Trump a adăugat că a petrecut „nenumărate ore negociind cu una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume”, fără succes.

Ei au mai spus că societățile de obligațiuni nu vor accepta „active cum ar fi bunuri imobiliare, ca garanție” pentru obligațiuni, ci doar numerar sau „echivalente de numerar”, cum ar fi investiții care pot fi lichidate rapid.

Potrivit unei estimări Forbes, averea lui Trump se ridică la aproximativ 2,6 miliarde de dolari. De asemenea, el a declarat anul trecut că deținea active lichide de 400 de milioane de dolari.

Dar procesul de 464 de milioane de dolari nu este singura sa cheltuială. El a fost obligat să plătească 83 de milioane de dolari în ianuarie, după ce a pierdut un proces de defăimare împotriva lui E Jean Carroll, o femeie pe care a abuzat-o sexual. El a depus deja o cauțiune în acel caz.

Procurorul general din New York a promis că îi va confisca bunurile dacă nu plătește penalitățile pentru fraudă.

Penalitatea va continua să acumuleze dobânzi de cel puțin 112.000 de dolari pe zi până când va plăti.

Sursa: G4Media

Related Post

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECONOMIAZILEI.RO